۱۳۸۹ شهریور ۲۱, یکشنبه

افزایش شدید قیمت مسکن با آزادسازی تسهیلات خرید

همراهان نیوز: رئیس کل بانک مرکزی محدود کردن تسهیلات خرید مسکن را در کاهش قیمت مسکن تاثیرگذار دانست و هشدار داد: در صورت آزاد گذاشتن میزان تسهیلات خرید، قیمت مسکن با افزایش شدید مواجه خواهد شد.
محمود بهمنی در گفتگو با مهر درباره روند تسهیلات پرداختی به بخش مسکن گفت: تسهیلات پرداختی به بخش مسکن بیش از میزانی که در بسته سیاستی- نظارتی امسال تعیین شده بود، پرداخت شده است.
رئیس کل بانک مرکزی با بیان اینکه تصمیم گیری و پرداخت تسهیلات علاوه بر ایجاد تقاضا در بخش خرید مسکن ، تقاضای دیگری نیز در بخش احداث و تولید مسکن ایجاد می کند، تصریح کرد: در هر دو حالت این موضوع بر قیمت مسکن تاثیر گذار خواهد بود.
وی تاکید کرد: اگر تسهیلات خرید مسکن آزاد گذاشته شود، به طور قطع یکدفعه بر افزایش تقاضای مسکن تاثیر خواهد گذاشت و بالابردن تقاضا بدون افزایش عرضه ، چیزی جز افزایش شدید قیمت نمی تواند در برداشته باشد.
بهمنی درباره رشد اجاره بهای مسکن نیز اظهارداشت: در بسته امسال 20 درصد تسهیلات قابل پرداخت به جامعه باید به بخش مسکن اختصاص می یافت که بیش از این رقم اختصاص یافته است.
رئیس کل بانک مرکزی با تاکید بر اینکه منابع نظام بانکی محدود است، اظهارداشت: اگر منابع سیستم بانکی قابل توجه بود، یکی از راهکارها در این باره آزادسازی تسهیلات در بخش خرید نیز بود، بنابراین مجبوریم که فقط به بخش احداث مسکن تسهیلات پرداخت کنیم.
وی تاکید کرد: حتی اگر تمام سیاستهای اجرا شده در بخش مسکن را نیز قانع کننده ندانیم، این نتیجه حاصل شده است که محدود کردن تسهیلات خرید مسکن در کاهش قیمتهای مسکن بی تاثیر نبوده است.
هدفمندی یارانه ها
بهمنی در بخش دیگری از سخنان خود درباره تغییر نرخ سود بانکی با اجرای طرح هدفمندی یارانه ها گفت:  پس از اجرای طرح هدفمندی یارانه‌ها و مشخص شدن آثار آن، نرخهای عقود مبادله ای اعلام خواهد شد، ضمن اینکه نرخ عقود مشارکتی نیز مشخص است.
وی با بیان اینکه بخشی از افزایش قیمتها به قدرت و تقاضای مردم باز می گردد، عنوان کرد:با اجرای این طرح، تورم بسیار بالا اتفاق نخواهد افتاد. در همین حال، با افزایش قیمتها قدرت خرید مردم را نیز باید در نظر گرفت.
رئیس کل بانک مرکزی تاکید کرد: آثار اجرای طرح هدفمندی یارانه ها بستگی به نحوه اجرای آن در چند یا یک مرحله و یا یکپارچه و غیره دارد و تمام آثار آنها در بانک مرکزی بررسی شده است.

هیچ نظری موجود نیست: